2018. június 27., szerda

Alpine softshell dzseki M-L méret unisex fazon - Jelenlegi ára: 3 990 Ft


Softshell
Néhány szó a softshell-ről, erről a túrákon annyira hasznos termékcsoportról. A softshell anyagoknak jó a légáteresztő képessége, rugalmasak, kopásállóak, szélállóak. Többféle vastagságban, különféle vízállósággal készülnek. (Túrabolt, softshell)
Funkcionális öltözködés
A funkcionális öltözködés szabálya szerint egy túraöltözet nagyjából így néz ki: kívül egy vízálló dzseki (héj), alatta egy második réteg, ami általában polár, legalul pedig egy nedvességelvezető aláöltözet. Ez a réteges öltözködés jól működik, mert: melegen tart, nem ereszti át a vizet és a szelet, viszont átlélegzik, kiereszti a test által termelt párát.
Miért kellett a softshell?
Problémát jelenthet viszont, hogy a külső héjak, a legdrágább membránokat használó héjdzsekiket nem számítva, általában nem tudnak olyan jól átpárologni, mint a polárok és sokszor nem is olyan kényelmesek. Ráadásul a legtöbb kiránduló, túrázó nem is szereti a réteges öltözködéssel járó állandó megállást, le- és felöltözést, ha egy kicsit elkezd esni, vagy éppen felmelegszik vagy lehűl az idő. A gyártók-fejlesztők erre találták ki az un. soft shell (puha héj) ruhákat, amiket nagyon kényelmes viselni, nagy mozgásszabadságot adnak, jó a légáteresztésük, ugyanakkor, szemben a poláranyagok többségével, szélállóak és elbírják az esőt is. (Tulajdonképpen ezzel született meg a vízálló dzsekik ’ héj’ elnevezése is, mutatva, hogy merevebb anyagból készülnek. )
Alpine fekete softshell dzseki, 14 es méret, női L vagy férfi M es méretnek felel meg, belül mikroplüss, rendkívül kellemes viselet, külső-belső zsebekkel, és az ujján is zipzáras zseb, mell 96cm, hossza 66-70cm, ujja hossza nyaktól méreve 70cm, ok 890ft ajánlottan, kapucnija volt de nincs meg

Jelenlegi ára: 3 990 Ft
Az aukció vége: 2018-07-18 20:18 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts